Periodieke controle

Een onderhouden gebit is een mooi en gezond gebit. Een halfjaarlijkse preventieve controle is noodzakelijk om uw gebit gezond te houden en voorkomt onnodige schade. Graag zien wij u twee maal per jaar voor een periodieke controle. Maak direct een afspraak voor een periodieke controle.

De tandarts controleert uw gebit op gaatjes, slecht zittende of oudere vullingen en eventuele gebitsslijtage. Hierdoor kan vaak  gecompliceerde behandelingen worden voorkomen.  Door middel van röntgenfoto’s kunnen wij uw gebit beter controleren en beoordelen. Op deze manier worden kleine gaatjes op tijd ontdekt, ook gaatjes die eventueel onder de vullingen en kroon- en brugwerk zitten. Eenmaal per twee a drie jaar worden er tijdens de periodieke controle röntgenfoto’s gemaakt.

Ook kijken wij tijdens de periodieke controle naar uw slijmvliezen. Wij controleren uw tandvlees en slijmvliezen en zullen uw hierin preventief adviseren.

Als er sprake is een gebitsprothese dan zullen wij deze beoordelen en samen met u kijken naar uw wensen en behoeften.

Wij zullen u verder advies geven als er een orthodontische behandeling nodig is en luisteren naar uw esthetische wensen.

Mocht er tijdens het consult gaatjes of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak inplannen om dit te herstellen. Eventueel kan hij u doorverwijzen naar een mondhygiëniste of preventie assistente om het tandsteen te verwijderen.

LET OP: Wij raden aan om kinderen zo jong mogelijk mee te nemen zodat ze snel kunnen wennen aan de omgeving en aan de behandelaars.

meer informatie