Aligners

Aligners zijn transparante beugels die geheel op maat wordt gemaakt voor jouw gebit. Er komen dan geen metalen slotjes meer op je tanden, maar witte tandkleurige attachments waar de transparante beugel omheen valt. Deze transparante beugel kan geadviseerd worden voor alleen de boven- of onderkaak, maar meestal adviseren wij voor het gehele gebit.  

Met behulp van een scanner maken wij een scan van je gebit. Hierdoor hoef je dus niet meer te happen! Er zullen lichtfoto’s gemaakt worden gebit en vorm van je gezicht en er zal een overzichts-röntgenfoto genomen worden. Hierna wordt er een plan opgesteld die wij uitvoerig met u bespreken waarna de beugels besteld worden.

Elke transparante beugel draag je tien-viertien dagen. Daarna volgt een nieuw beugel. Het aantal aligners dat nodig is, is afhankelijk van jouw situatie. Hoe groter de gewenste verandering, hoe meer aligners er nodig zijn. Het belangrijkste is dus dat de aligners zoveel mogelijk uren per dag te dragen. Je kan er niet mee eten. Alleen tijdens het eten mag je de aliger eruit halen, je mag er wel mee drinken. 

Aan het einde van de laatste beugel wordt je gebit weer beoordeeld. Hierna kan er gekozen worden voor  een spalkje achter je tanden of voor een beugel voor ‘s nachts.

De grootste voordeel is uiteraard dat de aligners nauwelijks opvallen. Ook zijn de aligners heel makkelijk schoon te maken, hebben ze een hoog draagcomfort en zijn ze gemakkelijk te verwijderen. Een nadeel is dat je echt gemotiveerd moet zijn, want de Algiers moeten minimaal 20-22 uur per dag gedragen worden! 

Bij kinderen kiezen we daarom minder snel voor aligers en zullen dus toch doorverwijzen naar de orthodontist voor een normale slotjes beugel.

meer informatie