Bleken

Door het drinken van teveel thee of koffie, eten van sterk gekleurd voedsel eten en roken kan aanslag veroorzaken op je tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. 

Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen.

De kleur van je tanden is, net zoals de kleur van je haar en ogen, bepaald door je DNA. Wanneer we ouder worden, verandert de tandbeen van kleur en worden tanden van binnenuit geler. Dentine is het zachte tandbeen dat zich onder het tandglazuur bevindt. De intrinsieke verkleuring kun je met een anti- aanslag/tandsteen tandpasta niet verwijderen. Aanwezige vullingen en kronen worden niet witter en kunnen dus niet gebleekt worden.

Behandeling

Bij ons in de kan je tanden bleken met behulp van een bleeklepel en bleekgel. De behandeling met bleekgel is makkelijk, veilig en vrijwel pijnloos. Het is wel belangrijk dat je deze behandeling uitvoert onder toezicht van onze praktijk. Koop liever geen universele bleeksets bij willekeurige verkooppunten of via het internet.

Als eerst wordt je mond en je gebit beoordeelt of je wel geschikt bent om te bleken. Daarna zal er een afdruk van je gebit gemaakt worden. Hiermee worden individuele bleeklepels gemaakt die precies om je tanden passen.

De behandelaar zal je laten zien hoe je een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe je de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt je de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt je de behandeling thuis voortzetten. In overleg met je behandelaar wordt bepaald hoe lang en hoe vaak je de bleeklepels draagt. 

Bij de thuisbleekmethode duurt het meestal twee weken om een gewenst resultaat te bereiken.

U kunt bleekgel spuitjes bij ons blijven bestellen.

meer informatie