Mondhygiënist

Bij tandvleesproblemen en/of aanwezigheid van (veel) tandsteen/tandplaque sturen wij u door naar de preventie-assistente of de mondhygiëniste in onze praktijk. De mondhygiëniste kan u advies en voorlichting geven over mondverzorging, tandvleesontsteking, en voedingsgewoonten.

De mondhygiëniste en preventie assistente van de Tandenstudio reinigen uw gebit op een professionele wijze. Denk hierbij aan de verwijdering van het tandsteen, tandplak en aanslag. De mondhygiënist reinigt uw gebit en behandelt mogelijke problemen aan uw tandvlees, tanden en kiezen. Een goede mondhygiëne is niet alleen belangrijk voor uw mondgezondheid, maar ook voor uw algehele gezondheid.

Wij werken met de nieuwste apparatuur voor zowel uw comfort als die van ons. Dat is op het moment GBT.
GBT staat voor Guided Biofilm Therapy, deze behandeling wordt op de minst ingrijpende manier uitgevoerd, met het hoogste niveau van comfort, veiligheid en efficiëntie.

Uw tanden en kiezen worden gekleurd met een roze vloeistof waarmee tandplaque zichtbaar wordt gemaakt. Zo kunnen wij en u goed zien waar nog tandplaque zit. U krijgt van ons handige tips, waarmee u tandplaque op deze plekken kunt verwijderen.

Vervolgens wordt als eerste stap de airflow gebruikt, dit kun je vergelijken met een kleine hogedruk spuit. Er wordt gebruik gemaakt van water en een speciaal poeder. Deze poeder heeft een zoette smaak door de stof Erythol. Door middel van de combinatie; water, luchtdruk en het poeder wordt de biofilm verstoord. Dit is het laagje dat op je tanden zit wat gaatjes en tandvleesproblemen kan veroorzaken. Tevens verwijdert het ook jong tandsteen en aanslag. Deze manier van behandelen verzekert de patiënt van een pijnloze behandeling.

Als volgt wordt het verhard tandsteen verwijderd met de Piezon no pain EMS. Hierbij komt er warm water vrij i.p.v. koud water wat de gevoeligheid reduceert.
Nadat 99% is gereinigd lopen we alles nog na met de handinstrumenten, om zo zeker te weten dat er niets is achtergebleven.

Maak een afspraak met een van onze mondhygiënisten. Naast het reinigen van uw gebit en het behandelen van mogelijke gebits- en mondproblemen, krijgt u ook advies en tips voor het creëren van de beste mondhygiëne. Door twee maal per jaar uw gebit te laten reinigen verminderd u de kans op ontstoken tandvlees, slechte adem, gaatjes en hart en vaatziektes.

meer informatie